The Artist's Studio - landscaping base and vintage lighting

by brae  

I eliminated one layer of builders foam after adding a piece of 1/2" thick plywood for the base.  I've glued the layers in place and sculpted in a rough hill.  The extra bit on the right side will be for the walkway up to the deck.

The plywood bowed upward in the middle, so I soaked the wood by running water over the board and then weighted the whole thing down to dry.

I gave the landscape a quick coat of gesso.  The sides and back will be finished with faux retaining walls.  I had the idea in mind already, but Lyssa's fabulous Mt. Ollopa Lodge cinched it for me.  :D  The edge of the plywood base will have simple wood trim.

Remember this beauty from The Newport?  It's an original Lundby red and white polka dot wall sconce that I removed my from childhood dollhouse.  It shows its age, but I still think it's great.  This is what it looked like before rewiring.

And, this is what it looked like in The Newport powder room.

I removed it before the sale since it held sentimental value for me.  As luck would have it, I recently found two others on eBay in roughly the same condition.  I will rewire those as well and use all three in the Studio.  I think they'll be marvelous vintage additions to the eclectic vibe I'm going for.

5 comments

Comment from: jane S [Visitor]
Ooo.. deck.. sloping landscape, I love where it's heading &#59;)
12/11/12 @ 09:08
Comment from: Lyssa [Visitor]
I love that little light. Reminds me of Mario, which the boys love right now. :) I think that I will need to be shrunk to live in the studio. Yes. Thanks for the shout out, too!
12/11/12 @ 10:14
Comment from: brae [Member]
Thanks, ladies! :D
12/12/12 @ 07:36
Comment from: Lucille [Visitor]
I always loved that little light. I see you've been hard at work! That landscape will be something to see, I'm sure of that! Looking forward to it.
12/12/12 @ 09:37
Comment from: brae [Member]
Thank you!! :D
12/14/12 @ 11:44


Form is loading...